Sağlıklı yaşam için sağlık bilgileri.


Bergamot Yağı Nerelerde Kullanılır, Nelere İyi Gelir?

Anksiyete, aromaterapi, mayalama, depresyon, sindirim/hazım, viral hastalık tedavisi, soğuk algınlığı tedavisi, boğaz ağrısı tedavisinde kullanılır.

Ter önleyici deodorantlarda, analjezik ve antibakteriyel ilaçlarda, ateş düşürücü ilaçlarda, yatıştırıcılarda, cilt toniklerinde ve yara kremlerinde kullanılır. Bergamot yağı uçucu esans olarak kozmetik sektöründe kullanılıyor. Canlandırıcı ve sakinleştirici etkilere sahip bir kokusu var.

Sinir sistemini onarıyor, sinire, gerginliğe, anksiyete, depresyon ve uykusuzluğa iyi geliyor. Enfeksiyonlara karşı koruyucu özelliklere sahip. Geniş bir mikroorganizma kitlesine hitap ederek vücuda girmelerini önlüyor.

Bağırsak solucanlarını öldürüyor ve önlüyor, ateş düşürüyor, solunum yolu enfeksiyonlarını ve idrar yolu enfeksiyonlarını tedavi ediyor, geleneksel tıpta cilt sorunlarını da iyileştirebiliyor. Sindirime yardımcı olan bergamot yağı karna masaj yapıldığında sorunları azaltıp gazı alıyor ve rahatlatıyor.

Mavi yeşil bu bitkinin tohumu kabuklarından sıyrılıp alınarak yağa dönüştürülüyor. Tatlı portakal aroması var. Yüksek oranlarda alınırsa cildi tahriş edebilir, cildin güneşe olan hassasiyetini de artırır. %1 oranda kullanılması önemlidir.

Portakal çiçeği ve lavantayla birlikte ruh halini yükseltir, dudak uçuklarında, soğuk yaralarda, streste, adet öncesi sendromunda, omuz boyun gerginliğinde ve boğaz ağrısında kullanılır. 16nca yüzyıldan beri bilinir. İlk kez Kanarya Adaları’nda keşfedilmiştir.